U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Een mooi artikel over mij en mijn visie op de maakbaarheid en omgang met levensvragen in de Evolutiegids

Een artikel in het magazine van het Oranjefonds:

https://view.publitas.com/oranje-fonds/oranje-fonds-taal-voor-twee/page/14-15

Verslag symposium over Verbinding:

https://www.humanitas.nl/afdeling/zoetermeer/nieuws/humanitas-verbindt-met-mini-symposium/

Informatie over de Academie voor Geesteswetenschappen AVG:

https://academiegeesteswetenschappen.nl/

Mijn docentschap:

https://academiegeesteswetenschappen.nl/docenten/

De mens ROBERT TE PAS

 

Ik ben Robert te Pas. De Mens is een blijvende inspiratiebron in mijn dagelijks leven. Elke week, elke dag, kom ik informatie, verhalen en ervaringen tegen, die mij nieuwe inzichten geven in dat unieke wezen. Mijn nieuwsgierigheid zit in alle aspecten van mens-zijn, hoofdzaken, hartzaken, ziels-en geestwerk, lijfwerk en de smeerolie in dit alles, de communicatie en de zingeving.

 

Ik heb een jarenlange werkervaring in de zorg – en welzijnssector. Ik ben werkzaam geweest als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking, lijn- en projectmanager en als kwaliteitsmedewerker en opleider/ trainer bij de SOS Telefonische Hulpdiensten. Sinds 2002 ben ik als zelfstandig trainer/coach werkzaam vanuit o.a. mijn bedrijf TransparantCommunicatie.

 

De gevarieerde werkervaringen en mijn opleidingen en cursussen in management, train the trainer en die van psycho energetisch therapeut zijn een stevige basis in mijn werk. Op dit moment volg ik de 4-jarige opleiding Zingeving en Spiritualiteit aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht, AVG met als kopstudie Geestelijke Begeleider. Dit ga ik in 2019 afronden. Tevens ben ik ook hier als docent betrokken voor scholing in gespreksvaardigheden en intervisie.

 

Anderen beschrijven mij als gevoelig, betrokken en betrouwbaar. Ik weet goed te duiden wat er speelt bij een ander of in een organisatie.  Zoek graag naar oplossingen buiten de bekende kaders.

 

In mijn persoonlijk leven probeer ik vorm te geven aan mijn eigen mens-zijn in al haar aspecten. Zo geniet ik van mijn gezin, van familie en vrienden, mensen om me heen, van stilte en ruimte, denk - en leeswerk, filosoferen en bezinnen, van kunst zien en bedrijven, van lekker en gezond eten, van hardlopen, fietsen en nordic skating, van muziek, van mediteren, van observeren, van aanvoelen, van wandelen, van natuur en musea, van motorrijden, van vakantie en reizen, van andere culturen, van plant en dier, van klussen en tuinieren, van……….u!